Tünelin ucundaki ışık göründü

Pazartesi Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz… Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal sordu, Dr. Fevzi Yavuzyılmaz yanıtladı…

Tünelin ucundaki ışık göründü

Türkiye genelinde vaka sayıları azalırken, bir  müjde de Bursa’dan geldi. İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, vaka ve  yoğun bakım hasta sayılarının azaldığını belirtti: “Vakalar artarken önce hasta müracatları, sonra yatışlar, ardından yoğun bakımlar artıyordu. Vaka sayısı düşerken de önce hastane başvuruları azaldı, ardından serviste yatanlar azalıyor, sonra da yoğun bakım. Şu an yatak doluluk oranı yüzde 55, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 65, 70 civarında.”

Yavuzyılmaz, aşıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Ailesine ve çevresindeki insanlara aşıyı şiddetle tavsiye edeceğini belirten Yavuzyılmaz, Bursa’da önce sağlık çalışanlarının ve 65 yaş üzerindeki yurttaşların aşılacağını belirtti. Göreve kısa süre önce atanan Yavuzyılmaz, şu mesajı verdi:  Sahadan gelen biriyim. Bugüne kadar bir tek İznik ve dağ ilçelerine gidemedim. Diğer tüm ilçelere en az 1 kez gittim.

Röportajın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X