Tunus heyetinden Başkan Bozbey’e ziyaret

Türkiye’deki kooperatifleri incelemek için Tunus’tan gelen heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek konuyla ilgili görüşlerini aldı.

Tunus heyetinden Başkan Bozbey’e ziyaret

Kendi ülkelerinde hazırlanacak Kooperatif Kanunu  için Tunus’tan Türkiye’ye gelen heyet Bursa’da da incelemelerde bulundu.  Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (BM/ILO) Kuzey Afrika Bölge Temsilcisi Kholoud Al Khaldi, ILO Tunus temsilcileri, Tunus Sendikalar Konfederasyonu, Tunus Mesleki Eğitim ve Çalışma Bakanlığı yetkilileri, Tunus Endüstri, Ticaret ve Küçük Sanatlar Konfederasyonu, Tunus Ariaya Kooperatifi ve BM/ILO Kooperatifçilik Başdanışmanı Prof. Hüseyin Polat, Bursa temasları kapsamında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret etti.  Tunus heyetinin ziyaretine  Emir-Koop Başkanı Ekrem Pamuk ve Bursa Köy-Koop üyeleri de  eşlik etti. 

Türkiye’deki kooperatifçiliği yerinde incelemek ve yapılan çalışmaları gözlemlemek için Bursa’yı ziyaret ettiklerini belirten BM/ILO Kuzey Afrika Bölge Temsilcisi Kholoud Al Khaldi, Bursa’da uygulanan örnek projeleri Tunus’ta hayata geçirmek istediklerini kaydetti. Yaptıkları incelemeler sonucunda Nilüfer Belediyesi’nin kooperatiflere önemli bir desteği olduğunu gözlemlediklerini dile getiren Kholoud Al Khaldi, Nilüfer Belediyesi’nin bu bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

 

Kooperatiflerle yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktaran Başkan Bozbey,  kooperatiflerin toplumsal önemine  dikkat çekerek, Bursa’da başarıya ulaşan çok sayıdaki kooperatifin çalışmalarından da örnekler verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X