Tunus’ta otele saldırı! 37 ölü

Tunus’un Susa kentinde turistik bir otele düzenlenen saldırıda 37 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı Tunuslu bir öğrencinin gerçekleştirdiği bildirildi.

Tunus’ta otele saldırı! 37 ölü

İçişleri Bakanlığı güvenlik işlerinden sorumlu Devlet Katibi Refik eş-Şeli, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, saldırıyı düzenleyen kişinin Kayravan kentinden Tunuslu bir öğrenci olduğunu söyledi.

 

Yerel basında yer alan haberlerde ise makineli tüfek ve el bombası kullanan saldırganın önce sahil kenarındaki turistlere saldırdığı daha sonra otelin ana kapısına doğru ilerlediği ifade edildi. 

 

Tunus Sağlık Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, saldırıda aralarında Tunus, Almanya, İngiltere ve Belçika vatandaşlarının bulunduğu 37 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

‘Yaralılardan 3’ünün durumu kritik’

 

Öte yandan saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 37’ye yükseldiği bildirildi.

 

Tunus Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Şükri Nutfi, yaptığı açıklamada, “Susa’daki kanlı saldırıda” yaşamını yitirenlerin sayısının 37’ye yükseldiğini ve yaralılardan 3’ünün durumunun kritik olduğunu söyledi.

 

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

 

‘Tunus ve Fransa saldırıları arasında bir bağlantı yok’

 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Tunus ve Fransa’da bugün düzenlenen saldırılar arasında bir bağlantı olmadığını söyledi.

 

Holllande, Fransa’nın Lyon kenti yakınlarındaki gaz üretim tesisine yapılan saldırı üzerine düzenlenen daraltılmış güvenlik toplantısı sonrası Elysee Sarayı’nda açıklama yaptı.  

 

Cumhurbaşkanı Hollande, Tunus ve Fransa’da bugün meydana gelen saldırılara ilişkin, “Saldırılar arasında doğrudan bir bağlantı yok. Terörizmle mücadele etmeye devam edeceğiz. Fransa’daki ve bütün dünyadaki terörizmle. Terörizm bizim düşmanımız” diye konuştu.

 

Tunus’taki saldırı sonrası Fransa’nın hemen harekete geçtiğini vurgulayan Hollande, “Tunus’ta korkunç bir saldırı olduğu haberini aldım ve hemen Tunus Cumhurbaşkanını arayarak Fransa olarak dayanışma içinde olduğumuzu aktardım” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X