Tunus’tan kaçış

Tunusta önceki gün beş yıldızlı bir otelin plajına yapılan ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından, tatil yapan binlerce kişi ülkeden ayrılmak için havalimanına koştu.

Tunus’tan kaçış

Tunus’un Susa kentinde önceki gün lüks bir oteli hedef alan ve 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı IŞİD üstlenirken, tatillerini yarıda kesen binlerce turist ülkeden ayrılmak için havalimanına akın etti. Seyahat acentelerinin Tunusta bulunan 2 bin 500 turisti ülkelerine götürmek için 10 uçak gönderdiği bildirildi. Tunus’ta tatil satın alan çok sayıda müşterinin de bu ülkeye gitmekten vazgeçtiği belirtiliyor. 

80 CAMİYE KAPATMA

Öte yandan Tunus’ta yaşanan silahlı saldırıyı Kayravan kentinden Tunuslu bir üniversite öğrencisinin gerçekleştirdiği belirtildi. Tunus Başbakanı Habib Essid de, beş yıldızlı oteldeki saldırıda ölenler arasında İngiltere, Almanya, Belçika ve Fransa vatandaşlarının da olduğunu açıkladı. Tunus hükümeti, saldırı sonrası ülkede şiddeti körükleyen kişiler tarafından kontrol edildiğini ileri sürdüğü 80 camiyi de 1 hafta içinde kapatma kararı aldı.

ÇOĞU İNGİLİZ

İngiltere ise saldırının ardından Susa kentine konsolosluk destek ekibi ve polis memurları gönderdi. İngiltere Başbakanı David Cameron, dün sabah yapılan acil kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, saldırıdan etkilenen herkese yardım edileceğini kaydetti. Cameron, “Ancak ne yazık ki İngiliz halkı, olayda ölenlerinin birçoğunun İngiliz vatandaşı olduğu gerçeğine kendini hazırlamalıdır” diye konuştu. 

KUVEYT’TE ÜÇ GÖZALTI

 

Kuveyt’te çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği cami saldırısında bombalama olayının çeşitli safhalarında destek olduğu iddiasıyla üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X