TÜPRAŞ’ın kârı 2,5 milyar lira

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ’nin (TÜPRAŞ) 2015 net dönem karı, söz konusu dönemin mayıs ayında üretime başlayan Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nin etkisiyle bir önceki yıla göre yüzde 75’lik artışla 2 milyar 550 milyon lira oldu.

TÜPRAŞ’ın kârı 2,5 milyar lira

TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, satış miktarı ve dolar kurundaki artışa rağmen, petrol fiyatlarının önceki yılın yüzde 47 aşağısında olmasının etkisiyle satış hasılatının 2014 yılının yüzde 7 altında gerçekleştiği belirtildi. 

Ancak, uluslararası rafineri marjlarındaki yüksek performans ve Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nin üretime geçmesiyle ulaşılan yüksek kapasite kullanımı ve artan beyaz ürün verimiyle faaliyet karının 2 milyar 824 milyon liraya yükselmdiği ifade idilen açıklamada, ”Dolar kurundaki yükselişle oluşan kur farkı giderlerine rağmen konsolide vergi öncesi kar, faaliyet karındaki artışa bağlı olarak 2 milyar 225 milyon lira olmuştur. Net dönem karı ise Fuel Oil Dönüşüm Tesisi yatırım teşvikinden kaynaklanan 472 milyon lira ertelenmiş vergi gelirinin katkısıyla 2 milyar 550 milyon lira olarak gerçekleşmiştir’ denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X