Türbanlı lise öğrencisine saldıran kadın tutuklandı

İstanbul Maltepe’deki bir minibüste liseli genç kızın türbanını çekerek, “Başın kapalı okuyamazsın” diyen kadın, darp ve hakaret suçlamasıyla tutuklandı.

Türbanlı lise öğrencisine saldıran kadın tutuklandı

İddiaya göre olay Pendik-Kadıköy hattında sefer yapan bir minibüste yaşandı. Lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit, A.A.K. isimli kadının saldırısına uğradı. Bir anda genç kızın başörtüsüne asılan kadının, “Siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor. Sen başın kapalı okuyamazsın” diyerek hakaretlerde bulunduğu öne sürüldü. Minibüste yaşananlar, genç kızın yanındaki arkadaşı tarafında da görüntülendi. Görüntülerde genç kız başörtüsünü elinde tutarken, saldırgan olduğu öne sürülen kadın ise oturduğu yerden bağırırken görülüyor.

Tartışma üzerine minibüs şoförü Maltepe Cumhuriyet Karakolu önünde durarak, olanları polise anlattı. Minibüsten indirilen kadın gözaltına alınırken, saldırıya uğradığı belirtilen lise öğrencisi ise darp raporu aldı. Genç kızın şikayeti üzerine adliyeye sevk edilen kadın, sorgusunun ardından “tehdit, hakaret, basit yaralama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X