TÜRGEV’den Bursa’ya yurt

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) Bursa’daki yurdu, düzenlenen törenle açıldı.

TÜRGEV’den Bursa’ya yurt

Zeynep Hatun Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla TÜRGEV’in ATO Congresium’daki toplu yurt açılış töreni kapsamında telekonferans yöntemiyle yapıldı. Yurdun açılışını canlı yayında izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurdun hayırlı olmasını diledi.

Açılışa katılan Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Bursa’daki üniversite öğrencilerinin en büyük sıkıntısının konaklama olduğunu, Kredi Yurtlar Kurumunun yeterli kapasiteye sahip olamadığını söyledi. Bu açıdan hayırsever vatandaşların ve vakıfların bu tür yurt çalışmalarının çok önemli olduğunu dile getiren Usta, ‘Kız öğrencilerin nezih ortamda yetişmesi çok önemli. 82 öğrencimiz kalacak’ diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise bu eğitim öğretim yuvasında öğrencilerin çok rahat edeceğini söyledi. TÜRGEV Genel Kurul Üyesi Tülay Kalav da yurdun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından yurdun açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X