Turgut Özal mezarı başında anıldı

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal için vefatının 23. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Topkapı’da bulunan Anıt Mezar’da anma töreni düzenlendi.

Turgut Özal mezarı başında anıldı

17 Nisan 1993 yılında hayatını kaybeden Özal için mezarı başında düzenlenen devlet törenine Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, oğulları Ahmet ve Efe Özal, torunları, diğer aile üyelerinin yanı sıra; Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İstanbul Valisi Vasip Şahin, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rahatsızlığı nedeniyle törene tekerlekli sandalyeyle katılan Semra Özal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özal’ın ölümünün üzerinden 23 sene geçtiğini ifade eden Semra Özal, bir muhabirin ‘Anlaşılabildi mi?’ sorusuna, ‘Herhalde sonradan daha iyi anladılar’ dedi. Çok konuşmak istemediğini ve rahatsız olduğunu söyleyen Semra Özal, ‘Türkiye onu arıyor mu?’ sorusuna ise, ‘Türkiye de arıyor dünya da arıyor. Siz aramıyor musunuz. Sizin aradığınız gibi millet de arıyor onu ama kıymetini sonradan anladılar’ diye konuştu.

 

Özal’ın hayatı hakkında yapılan sunumun ardından mezarı başına Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılanlar daha sonra Özal ailesine taziyelerini sundu. Tören, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından sona erdi. Törenin ardından vatandaşlar, Özal’ın mezarı başında dua etti. Ayrıca anıt mezar girişinde lokum ve gül suyu dağıtıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X