Turgut Özal’ın ölümü davasında Ersöz’e beraat istemi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin davada, “Cumhurbaşkanına suikast” suçundan yargılanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında verilen beraat kararının onanmasını talep etti.

Turgut Özal’ın ölümü davasında Ersöz’e beraat istemi

Başsavcılığın tebliğnamesinde, Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal’ın avukatlarının, Ersöz’ün beraat kararını temyiz ettikleri kaydedildi.

Avukatların, “mahkemenin eksik inceleme ve araştırmayla hüküm kurduğu, kararın hukuka aykırı olduğu ve sair hususlara ilişkin itirazlarda bulunduğu” ifade edilen tebliğnamede, bu itirazların yerinde görülmediği belirtildi ve hükmün onanması istendi.

Tebliğname, davayla ilgili kararı verecek olan Yargıtay 16. Ceza Dairesine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emekli Tuğgeneral Ersöz hakkında, Turgut Özal’ın vefat tarihinde yürürlükte bulunan, 765 sayılı TCK’nın “Cumhurbaşkanına suikaste” ilişkin 156. maddesi uyarınca, ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açmıştı.

İddianamede Ersöz’ün, “Özal’ı zehirletmek suretiyle öldürttüğü” öne sürülüyordu.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi yargılama sonunda Ersöz’ün beraatına karar vermişti.

Mahkemenin buna ilişkin gerekçeli kararında, “Özal’ın zehirlenmek suretiyle öldüğü ispatlanamadığı gibi yüklenen suçun sanık Ersöz tarafından işlendiğinin de sabit olmaması nedeniyle beraat kararı verildiği” belirtilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X