Turist akınıyla kıtlık başladı

Nüfusu 2 bin 500 olan Balıkesir Avşa’ya bayramda 130 bin tatilci gidince, Ada’da yiyecek sıkıntısı başgösterdi.

Turist akınıyla kıtlık başladı

Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla yerli turistlerin akın ettiği Balıkesir Marmara İlçesi’ne bağlı Avşa Adası’nda yiyecek sıkıntısı başladı. Nüfusu kış aylarında 2 bin 500 olan Avşa’ya 130 bin tatilcinin gelmesiyle fırınlarda uzun ekmek kuyrukları oluşurken, marketlerdeki yiyecekler de kısa sürede bitme noktasına geldi.

Adım atacak yer kalmayan Avşa’da otel ve pansiyonlarda yer bulamayan bir çok kişi kumsalda ve camide yattı. Vatandaşların ekmek taleplerini karşılamakta zorlanan fırınların önünde ise uzun kuyruklar oluştu. Marketlerde ise birçok yiyecek ve içecek ürünleri kısa sürede tükenmeye başladı. Yoğun kalabalık karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen bölge halkı ve esnaf, vatandaşların taleplerini karşılamak için yoğun çaba gösteriyor.

Her gün İDO, BUDO ve özel firmalara ait 10’a yakın feribot, deniz otobüsü, arabalı vapur ile karşılıklı olarak 10’a yakın seferin yapıldığı Avşa Adası’nda, içme suyu ihtiyacı yaz aylarında deniz suyunun arıtılmasıyla karşılanıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X