Turiste hasret kalan esnaf eylem yaptı

Türkiye’de turizmin merkezi Antalya’da esnaf kan ağlıyor. 20 yılın en kötü sezonunun yaşandığı Belek, kepenk kapatma eylemine sahne oldu. Bölge esnafı yetkililerden yeni pazarlarla acil bağlantı talep ediyor.

Turiste hasret kalan esnaf eylem yaptı

Antalya Belek’te esnaf, turizm sezonunun kötü gitmesi ve turistlerin otellerden rahatça çıkarak alışveriş yapmalarına engel olunduğu gerekçesiyle eylem yaptı. Kontak ve kepenklerini kapatan esnaf, dün çarşı girişinde toplandı. Aralarında esnaf odası ve kooperatiflerin başkanlarının da bulunduğu grup adına basın açıklamasını okuyan esnaf Emrah Yılmaz, son 20 yılın en kötü turizm sezonunu yaşadıklarını söyledi. İş yapamadıkları için kiralarını ve kredi borçlarını ödeyemediklerini belirten Yılmaz, ‘Bankalar artık turizm esnafını riskli sınıfa koyarak kredi vermiyor. Sıkıntılarımızı yerel yöneticiler ve ilgili makamlara iletiyor ama kesin bir çözüm sağlayamıyoruz. Avrupa pazarı ve diğer turizm pazarlarıyla acilen bağlantı yapılarak olumsuz havanın yumuşatılmasını bekliyoruz’ dedi.

REHBERLERE TEPKİ BÜYÜK

Otel bünyelerinde kokartsız rehber çalıştırıldığını iddia eden Emrah Yılmaz, bu tesislerde araç kiralama adı altında hanutçuluk yapıldığını ileri sürdü. Söz konusu kişilerin turizm beldelerini olumsuz yönde etkileyecek kötü reklam yaptığını iddia eden Yılmaz, ‘Kokartsız rehberler turistlere, ‘Dışarı çıkmayın can güvenliğiniz yok’ gibi şeyler söyleyerek onları korkutup tedirgin ediyor. Bu insanlar esnafımıza ve çevremize zarar veriyor’ diye konuştu. Yılmaz, turizm pastasının her kesime adil paylaştırılmasını beklediklerini de sözlerine ekledi. Basın açıklamasının ardından esnaf, çarşıya dönerek kepenklerini açtı. Şoför esnafı ise duraklarına giderek müşteri beklemeye başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X