Turiste kötü davranan esnaf cezalandırılsın

BTSO Turizm Konsey Başkanı Hasan Eker, turiste uygun olmayan davranışta bulunan esnafın cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Turiste kötü davranan esnaf cezalandırılsın

SEYİT GÜNDOĞAN 

GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren, TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Mehmet Akkuş, Skal Turizm Profesyonelleri Bursa Başkanı Vehbi Varlık, BUSAT Başkanı Sedat Demir, Bursa Rehberler Odası Başkanı Bilal Çağatay Erentürk, ortak düzenledikleri basın toplantısında, turizmin sorunları ve alınması gereken önlemleri dile getirdiler. 

EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ

Turizmciler adına konuşan BTSO Turizm Konsey Başkanı Hasan Eker,  konu başlıklarını esnafın turiste davranışı, şehir için otopark sorunu, Uludağ’ın yazın turizme açılması ve altyapı, Bursa turizminin tek elden tanıtılması, Bursa’nın tarihi ve yeşil kimliği, uzun vadeli planın tüm taraflarıyla ele alınıp uygulanması, sağlık ve termal turizmi ve Bursa turizm zirvesi olarak isimlendirdiklerini belirterek,  bu sorunları tüm şehir olarak elbirliği ile çözeceklerine inandıklarını kaydetti. Eker, Bursa’da turizm ile ilgili yapılan çalışmalar kadar yapılamayanların da olduğunu belirterek, yapılan çalışmalar için tüm yetkililere teşekkür ettiklerini, devam eden çalışmalarında takipçisi olacaklarını söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde medyaya yanlış yansıyan Arap turistin dövülmesi olayını değerlendiren Eker,  dövülenin Arap ya da Türk olmasının önemli olmadığını, davranışın Bursa turizmine zarar vereceğini söyledi. Bunun münferit bir olay olduğunu ve tüm turistlerin mağdur olduğu anlamına gelmeyeceğinin altına içen Eker, “Bursa’ya gelen Arap turistler memnun. Bunu şehir dışından gelen acenteler de söylüyor. Bursa’ya gelen turistlere genel anlamda iyi davranılmaktadır ve turistler de memnun bir şekilde şehirden ayrılmaktadır. Bir habere göre değerlendirme yapılmamalıdır. Turiste ve misafire uygun olmayan davranışta bulunan esnaf derhal cezalandırılmalıdır. Turisti dolandırmaya yönelik ya da turiste yönelik şiddet cezaları artırılmalıdır.”

EN TEMEL SORUNU OTOPARK

Şehirde turistlerin en büyük sorununun otopark olduğuna dikkat çeken Eker, “Bursa’ya turist getiren acentelerin, otobüs sahipleri ve rehberlerin temel sorunu otopark sorunudur. Yıllardır konuşulmasına karşın henüz çözüm bulunamamıştır. Getirilen önerilerden; Tophane, Emirsultan ve Yeşil’de otobüs ceplerinin olması, misafirlerin Tophane’de bırakılıp Gökdere Bulvarı’na yürütülerek oradan otobüse bindirilmesi turizmcilerin uygun gördüğü, belediye başkanının da onayladığı bir projedir ama henüz hayata geçmedi” dedi.

Bursa’ya gelen turist sayısında ciddi artış olduğunu belirten GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren de, geçen yıllarda otellerin doluluk oranı yüzde 45 civarındayken, bu yıl Haziran sonu itibariyle yüzde 49.49’a çıktığını söyledi. Beceren, “Bursa’da turistin kalış günü ortalama 1.5’tan, şimdi 1.75’e çıktı. Biz bunu ortalama 3 güne çıkarmak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X