Turistlere ‘nakit’ uyarısı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Yunan banka ve finans kurumlarında yaşanan sıkıntı nedeniyle kredi ve banka kartlarıyla ödeme yapma noktasında yaşanabilecek sıkıntılara karşı bu ülkeye gidecek vatandaşlar

Turistlere ‘nakit’ uyarısı

Ulusoy, Yunanistan’a gitmeyi planlayan vatandaşlara yanlarında nakit para taşımaları tavsiyesinde bulundu. Yunanistan’ın en önemli gelir kaynaklarından birini turizmin oluşturduğunu vurgulayan Ulusoy, Dünya Turizm Örgütü Barometresi’ne göre, geçen yıl Yunanistan’ı ziyaret eden kişi sayısının 2013 yılına göre yüzde 23 artarak 22 milyon seviyesine ulaştığını kaydetti.

VERGİ ARTIŞLARI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

Yunanistan’ın turizm gelirinin 2014’de 2013 yılına göre yüzde 10,2 artarak 17 milyar 793 milyon dolar seviyesine geldiğini hatırlatan Ulusoy, geçtiğimiz yıl Yunanistan’ın fiyatları düşük tutarak ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yakaladığının altını çizdi. 

Başaran Ulusoy, ”Yunanistan hükumetinin turizm üzerindeki vergileri arttırmayı planladığı belirtiliyor. Yunan Adaları’nda KDV oranlarının yüzde 6,5’ten yüzde 13’e, restoran vergisinin ise yüzde 13’den yüzde 23’e çıkartılacağına ilişkin uygulamaların hayata geçirilmesinin turizmi olumsuz etkileyeceği kanısındayız’ dedi.

TÜRK TURİSTLER İÇİN ÖNEMLİ

Ulusoy, Yunanistan’daki işletmelerin mevcut fiyat politikalarını olası bir vergi artırımı durumunda sürdürmesinin pek mümkün görünmediğini dile getir. Anı Tur Turlar Koordinatörü Hakan Öksel ise, Schengen ülkeleri arasında en kolay vize alınması, uçak, deniz ve kara yolu ile gidilmesi açısından Yunanistan’ın Türk turistler için önemli bir turizm destinasyonu olduğuna dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X