Turizm anlayışı değişecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Doğa Turizmi Gelişme Planı hazırlandı.

Turizm anlayışı değişecek

Doğa turizmine konu olabilecek seçkin özellikli alanlarda yapılacak aktivitelerin belirleneceği plan çerçevesinde, alternatif turizm faaliyetlerinin de sürdürülebilir, geniş kapsamlı, katılımcı ve paylaşımcı gerçekleştirilmesi sağlanacak. 

Bakanlık, ülkenin bütün bu tabii kaynaklarını gelecek nesillere aktarmak için 81 ilde 527 doğa turizm alanı tespit etti. Ayrıca bu alanlarda doğa turizmine konu olabilecek rotalar ve aktiviteler de belirlendi.

Çalışmalar sürüyor

Dünyada turistik tüketim şekillerinde yaşanan gelişmeler alışılmış tatil anlayışını da değiştirdi. Yerli ve yabancı turistlerin beklentileri deniz, kum, güneş üçgeninden çıkarak tabiatı keşfeden turizm anlayışına dönüştü.

Uygulamaya koyulan plan ile Bakanlık, ekoturizm-doğa turizmini ülkenin başlıca turizm kaynakları arasına sokmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalara bağlı olarak ekoturizm ile tabii güzellikler korunurken, yöre halkının turizmle ilgili aktiviteleri kontrol edilerek de ülke ekonomisine fayda sağlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X