Antalya’nın Kemer ilçesindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden yangına, sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale de başladı.
Göynük Değirmendere Mahallesi’nde mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda saat 21.08’de henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Antalya’daki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.
Beraberindeki heyetle yürütülen çalışmaları takip eden Ersoy, yangından etkilenen alanlarda da inceleme yaptı.

Bakan Ersoy, “Hedefimiz gün içerisinde yangını kontrol altına almak. Fazlasıyla ekip ve ekipman var. Bir yerleşim bölgesine sıçramış değil. Hastanemiz önlem amaçlı boşialtıldı ama hizmet vermeye devam ediyor.” açıklamasını yaptı.

Yumaklı, sosyal medya hesabından, Antalya’nın Kemer ilçesindeki yangına ilişkin paylaşımda bulundu.
Çalışmalar için 11 uçak, 22 helikopter, 62 arazöz ve 512 personel sevk edildiği bilgisini veren Yumaklı, “Yangının başladığı ilk andan itibaren ormanın kahramanları cansiperane bir mücadele veriyor. Havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, gece boyunca çalışmaları bölgeden takip etti.


Flipboard