Turizm Fakültesinde Kariyer Günleri Heyecanı

Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Topluluğu tarafından Merkezi Derslikler Fuaye alanında kariyer günleri düzenlendi.

Turizm Fakültesinde Kariyer Günleri Heyecanı

Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Topluluğu tarafından Merkezi Derslikler Fuaye alanında kariyer günleri düzenlendi. Kariyer günlerinin açılışına Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina Yıldırım, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramilya Yarullina Yıldırım öğrencilere staj ve iş imkanı sağlamak için ellerinden her şeyi yaptıklarını belirterek öğrencilere gelecekte hangi alanda hangi pozisyonda kendinizi görmek istiyorsunuz sorusunu sordu. Prof. Dr. Yıldırım hedefi doğru belirlemenin, kendinize inanmanın önemine değinerek hedefe doğru yürümenin öğrencilik yıllarında başladığını söyledi. Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ise turizm sektörünün ve kariyer günlerine değinerek son dönemde yaşanan sıkıntıların atlatılacağını söyledi. Prof. Dr. Solmaz, “40-50 yıl önce turizm sektöründe bu kadar iş hacmi yoktu. Zaman içerisinde bu arttı ve daha da artacak. Son dönemde belki bazı aksamalar olmuştur. Ancak turizm sektörü asla ölmeyecektir. Gelişmeye devam edecektir. Bu problemlere karşı yeni çözümler üreteceğiz. Eğitim alırken sadece teorik eğitim yetmez. Uygulamalı eğitim almak önemlidir. Bütün mesleklerde bu böyledir. Yaptığımız stajlarla, hocalarımızın sizlere ayarladığı stajlarla burada aldığınız teorik eğitimin orada uygulamasını görüyorsunuz. Çünkü uygulamayla teorik her zaman aynı olmayabilir, farklılık olabilir. İşte kariyer günleri bu açıdan önemlidir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X