Turizm müsteşarı Karacabey’i inceledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile birlikte ziyaret ettiği Leylek Köyü Eskikaraağaç, Uluabat Mahallesi ve Karacabey Harası’nda incelemelerde bulundu.

Turizm müsteşarı Karacabey’i inceledi

İlk olarak Eskikaraağaç’ta mahalle sakinleri ile bir araya gelerek bölgeyi gezen Prof. Dr. Dursun, turizm adına yapılabilecekleri Başkan Ali Özkan ile birlikte değerlendirdi. 

Dursun daha sonra Uluabat Mahallesi’nde de tarihi köy camiini gezerek göl kıyısında bulunan tarihi sur kalıntıları, kilise ve köprü kalıntılarını inceledi. Ziyaret sırasında Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, bölgede kurmayı planladıkları ‘Osmanlı Köyü’ projesini Dursun’a anlattı. Dursun’un son durağında ise Karacabey Harası yer aldı. Dursun, Hara’nın genel işleyişile ilgili bilgi aldı. 

Belediye Başkanı Özkan, “Karacabey, doğası ile gölleri ile kültürel yapısı ve tarihi eserleri ile ormanları ve yaban hayatı ile tarihe mâl olmuş kahramanları ile yıldızı parlayan bir kenttir. Özellikle Longoz ormanları, dünya çapında bir nama sahip olmaya aday bir doğal güzelliğimiz. Tüm bunların tanıtımı için yoğun çaba sarf ediyoruz. Karacabey’i, ilerleyen dönemde marka kent haline getireceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X