Turizm öğrencilerine 5 yıldızlı staj

İnegöl’de Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanlarında eğitim gören lise öğrencileri Antalya’da 5 yıldızlı tatil köylerinde staj yaparak, ilçenin turizm geleceğine katkı yapmaya hazırlanıyor.

Turizm öğrencilerine 5 yıldızlı staj

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl Hacı Sevim Yıldız 4- Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanlarında eğitim gören 30 öğrenci, staj için Antalya’nın Kemer ilçesine gitti. Alan Şefi İlker Güçücük nezaretinde Antalya’ya giden 10 ve 11. sınıf öğrencileri, 5 yıldızlı iki ayrı tatil köyünde staj yapacaklar.

Lise Müdürü Serdar Bülent Yıldız, “Okulumuzda iki alanımız var. Biri Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, diğeri ise Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında hizmet vermekteyiz. Bu sene ikinci staj çalışmamız. Bu sene 64 öğrencimiz staj yapacak. Bunlardan 30’u bu yıl Antalya Kemer’e gidiyor. 5 yıldızlı tatil köyünde staj yapacaklar. Bacasız sanayi olarak kabul edilen turizm sektörü için eğitim veriyoruz. Bu anlamda İnegöl’ün turizm geleceği için katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Lise Müdürü Serdar Bülent Yıldız, “4 ay boyunca uygulamalı olarak eğitim alacaklar. Öğrencilerimizin sağlık sigortaları yapılıyor, ayrıca staj boyunca maaş da alıyorlar. Öğrencilerimiz yıl içerisinde almış oldukları teorik eğitimin uygulamasını, en iyi otellerde yapacaklar. Ayrıca hem para kazanıyorlar, hem de hayatı öğreniyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X