Turizm şehrinden Bursa’ya işbirliği mesajı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’nın üretim şehri, Antalya’nın ise tüketim şehri olduğunu belirterek, “İşbirliği yapabilecek alan çok. Oraları yakalamak gerekiyor” dedi.

Turizm şehrinden Bursa’ya işbirliği mesajı

ASLIHAN AYDIN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (BTSO) işadamı heyeti, bir dönem Bursa’da da görev yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Karaloğlu burada yaptığı konuşmada, iki şehrin işbirliği yapabileceği çok konu olduğunu söyledi. Antalya ve Bursa’nın öncelikleri arasındaki farka dikkat çeken Karaloğlu, “Tekstil, gıda, sanayi, hangi sektöre bakarsanız, Bursa üretim şehri. Antalya da daha çok tüketim şehri. Antalya’nın tükettiği bir çok şey Bursa’da üretiliyor. Antalya’da 385 otel var. İspanya’nın tamamından daha çok otel Antalya’da var. 1 milyon yatak. Siz her yıl Bursa’dan birer tane çarşaf satsanız, 1 milyon tane çarşaf, banyo havlusu ve bornoz satmış olursunuz. İki şehrin farklı özelliklerini birleştirecek ortak noktaları mevcut. Oraları yakalamak gerekiyor. İki şehrin birbirine destek olması lazım” dedi.

ARKARA’YA ANLATAMADINIZ

Bursa’nın muhteşem bir üretim gücü olduğunu, bu gücü Türkiye’nin hedeflerine ulaşmada daha aktif kullanılabileceğini belirten Karaloğlu, “Ancak bazı eksiklikler var. Ankara’ya kendinizi anlatabilmiş değilsiniz. Böyle bir problem var. Kentin üretim gücünden bu ülke daha çok istifade etmeli. Çünkü akla gelebilecek her şeyi üretebilir, üretiyor da zaten” ifadelerini kullandı.

BURSA’YI ANLATIYORUZ

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Çekmişoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaşanan patlamadan dolayı üzgün olduklarını ifade ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Bursa iş dünyası olarak üretime devam ettiklerini dile getiren Çekmişoğlu, ”Bursa’nın gücünü ve potansiyelini katılmış olduğumuz her etkinlikte en iyi şekilde sergiliyoruz. Bu kapsamda Yörex fuarında da Bursa’nin değerlerini tanıtma fırsatını bulduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X