Turizm sektörü endişeli

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin gözde turizm beldelerinden olan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısı ‘bacasız sanayi’ olarak adlandırılan turizm sektörünü endişelendirdi.

Turizm sektörü endişeli

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Murat Şirin, turizmin bu tür terör saldırılarından en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini söyledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’inin özellikle kültür turizmi açısından büyük potansiyel barındırdığını belirten Şirin, son yıllarda çözüm süreci ile hareketlenen turizmin bu tür terör saldırılarının ardından olumsuz yönde etkileneceğini vurguladı.

TURİST HUZUR İSTER

Şirin, turizmin Türkiye’ye önemli ölçüde girdi sağladığını ve katma değeri en yüksek sektör olduğunun altını çizdi. Şirin, ‘Turizm, 52 sektörü beslemesinin yanında işsizliğe karşı da büyük katkı sağlıyor. Suruç’taki saldırı ister istemez turizmi etkileyecektir. Sektör temsilcileri olarak tek dileğimiz bu tür bir saldırının bir daha olmaması. Çünkü turist huzur ister. Yabancı turist huzurun olmadığı destinasyonları tercih etmez’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X