Turizm sektöründe ‘bayram’ umudu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Durmuş, Ramazan Bayramı tatilinin uzun olmasının iç turizmi canlandıracağını söyledi.

Turizm sektöründe ‘bayram’ umudu

Durmuş, yaptığı açıklamada, yurt dışından gelen turist sayısında ciddi bir düşüş olduğunu, yaz döneminde turizmde canlanmanın yerli turistten kaynaklanacağını tahmin ettiklerini belirtti. Yerli turistin bayramda yurt dışı yerine daha çok yurt içi tatil seçeneğini tercih edeceğini anlatan Durmuş, ”Bu 9 günlük tatil yurt içindeki hareketliliği daha fazla artıracak. Çünkü Avrupa haziran sonuna vize ile ilgili birtakım sözler verdi ama olmadı.  dışını tercih edecek tatilciler çok önceden karar verip tatilini ayarlıyor. Onun için bu dönemde insanımız yurt içinde tatil yapma tercihini kullanacak” dedi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman da, uzun tatillerin Türk turizmcilerine nefes aldırdığını hatırlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X