Turizm yatırımlarına BEBKA desteği

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ‘Yenice’de Kırsal Turizm ve Ekonomi Potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi DOSTUM Kurularak Geliştirilmesi’ ve ‘Oylat’ta Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi Kurulması (SUGESAM)’ projelerinnin BEBKA’dan

Turizm yatırımlarına BEBKA desteği

SADULLAH ORGAN

 

Projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hazırlanan bu projemizin gayesi, Yeniceköy’de kırsal turizm ve ekonomi potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi kurularak geliştirilmesidir. Yeniceköy ve çevresindeki kırsal bölgeye yerli ve yabancı turistler çekilerek, bölgede ekonomik canlılığın arttırılmasını hedefliyoruz” dedi. 

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Doğaseverlerin, doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, ATV safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu yapma imkanına kavuşacağını ifade eden Aktaş, “Mobilyası, köftesi, ayçekirdeği ve Oylat gibi önemli markları ile kendinden söz ettirmeyi başaran İnegöl, artık doğa sporları ile yeni bir alanı daha barındıracak ve kırsal turizm konusunda da cazibe merkezi olacak. İnşaatı 12 ay sürecek olan bu projemizin toplam bütçesi 774 milyon 879 bin 76 TL’dir. Bu rakamın 400 bin TL kadarını BEBKA karşılayacak” diye konuştu.

SUGESAM adlı projenin de BEBKA’dan hibe desteği almaya hak kazandığını belirten Aktaş. 12 ay sürecek 493 milyon 335 bin 73 TL bütçeli projenin 246 bin 667 TL kadarını BEBKA’nın sağlayacağını, kalanı ise ise Oylat A.Ş. bütçesiyle yapılacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X