Turizm yüzde 30 kaybı göze aldı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir, ”Şu anda sektör olarak yoğun iptaller almış durumdayız. Yüzde 30 civarında bir kayıp bizim için başarı olacak gibi görünüyor” dedi.

Turizm yüzde 30 kaybı göze aldı

Taşdemir, yaptığı açıklamada, bir barış sektörü olan turizmin, Türkiye’de ve dünyada yaşanan terör olaylarından olumsuz etkilendiğini söyledi. Turistlerin bu tür olaylar karşısında tedirginlik yaşadığına işaret eden Taşdemir, şunları kaydetti:

”Bugün yaşadıklarımız sadece Türkiye’ye özgü bir hadise değil. Güvenlik sorunu artık tüm dünyada sıkıntılı bir hale büründü. Paris, Ankara, İstanbul ve son olarak Brüksel’de terör hadisesi ortaya çıktı. Bunlar turizmi olumsuz etkileyen şeyler. Biz turizmciler olarak, bu tür olayların sektörümüzü etkilemesinden ziyade, barış ortamının tesis edilmesinin önemli ve gerekli olduğunu düşünüyoruz. Şu anda sektör olarak yoğun iptaller almış durumdayız. Ancak bu zor günleri aşacağımıza inanıyorum. Rezervasyon taleplerinde zor günleri aştıktan sonra belli bir ivme yakalayabiliriz. Yüzde 30 civarında bir kayıp bizim için başarı olacak gibi görünüyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X