Turizmci izin yasağının kalkmasını istiyor

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan ve Resmi Gazetede yayınlanan OHAL kararındaki ‘memurların yıllık izinlerinin durdurulması’ maddesi turizmcileri zor durumda bıraktı.

Turizmci izin yasağının kalkmasını istiyor

İşlerinin olumsuz etkilendiğini belirten turizmciler, kararın yeniden değerlendirilmesini istedi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, darbe girişimi sonrası turizmciler olarak bir darbe daha yediklerini ve iptaller yaşandığını söyledi. Darbe kalkışması sonrasında memurların izinlerinin iptaliyle sıkıntılar baş göstermeye başladığına dikkat çeken Özbozdağ, ”Temmuz ve ağustos, Marmaris’in en fazla yerli turist ağırladığı aydır. Memurların izinlerinin iptali turizm sektörü için çok ağır karardı” dedi.

BATMA NOKTASINA GELDİK

Özbozdağ, her otelde iptallerin yaşandığını ifade ederek, konaklama sektöründe doluluk oranının yüzde 30-50 arasında seyretmeye başladığını vurguladı. “1 Ağustos’tan itibaren çok sayıda nitelikli dediğimiz oteller kapatma kararı aldı. Şu anda 5- 6 civarında otel kapatma kararını kesinleştirdi ve aybaşına kadar rakamlar yükselecektir” diyen Özbozdağ, yetkililerden bir an önce önlem almalarını istedi. Özbozdağ, ”Bacasız sanayi batma noktasına geldi” diye konuştu.

BİR AN ÖNCE TEDBİR ALINMALI

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Ne yazık ki yaşanan bu hain saldırı sonrası tatil yapan vatandaşımız otellerimizi terk etti. Yerli turistin en yoğun olduğu bu ay ve gelecek aylarda rezervasyonlar iptal edildi. Turizmciler olarak büyük endişe içindeyiz. Bir an önce tedbirler alınarak kamu kurum kuruluşlarında çalışanların yıllık izinleri tekrar açılmalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X