Turizmciler yaz sezonundan umutlu

Yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Bozcaada, Gökçeada, Cunda ve Avşa adalarındaki tesislerin bayram tatilinde yüzde 100 doluluğa ulaşması bekleniyor. Bodrum’da ise sahiller şimdiden hareketlenmeye başladı.

Turizmciler yaz sezonundan umutlu

Balıkesir ile Çanakkale’deki turizm merkezleri, tatil sezonunu Ramazan Bayramı ile açmaya hazırlanıyor. Tesislerde, Ramazan Bayramı öncesinde rezervasyonlar alınmaya başlandı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa ağırlıklı olmak üzere ülkenin dört bir yanı ile yurt dışından çok sayıda turisti ağırlayan kuzey Ege’deki Cunda, Bozcaada ve Gökçeada’da ile Marmara Denizi’nin gözdesi Avşa Adası’ndaki tesisler yaz sezonundan oldukça umutlu. Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, Ayvalık Belediyesi tarafından cadde ve sokaklarda ciddi temizlik çalışmalarının sürdüğünü, bir yandan da otel, pansiyon ve restoranlarda tadilatlar yapıldığını söyledi. Bu yıl sezona 1 Mayıs itibarıyla çok hareketli girdiklerini vurgulayan Özgültekin, ”Ramazan Bayramı rezervasyonları erken başladı. Bazı tatilciler, 19 Mayıs haftası dönüşünde yerini ayırttı. Cunda Adası’nda bu yıl turizm anlamında çok umutluyuz” dedi.

EN YOĞUN İLGİ AVŞA’YA

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksay da, kendilerine bağlı 3 ada olduğunu ancak yaz turizmi denildiğinde Avşa Adası’nın ön plana çıktığını hatırlattı. Yaza yönelik hazırlıkların aralıksız sürdüğünü ifade eden Aksoy, ”Marmara, Avşa ve Ekinlik adalarının toplam kış nüfusu 10 bin bile değil. Bu rakam yaz aylarında 200 bine ulaşıyor. Adalarımızda en çok misafirimizi Avşa’da ağırlıyoruz. Ramazan Bayramı için rezervasyonlar sürüyor. Bayramla birlikte sezona iyi bir giriş yaparız” diye konuştu.

REZERVASYONLAR YAPILDI

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da, ilçenin kuzey Ege’nin parlayan yıldızı olduğunu belirtti. Adada sezonun bu yıl nisan itibarıyla başladığını ve 1 Mayıs’ta rezervasyonlarda yüzde 100 doluluğa ulaştıklarının altını çizen Yılmaz, ”Adanın 4 ay olan sezonu bu yıl biraz daha arttı. Şu anda 5 aylık bir sezonu yaşayacağız. Burası hem Çanakkale’nin hem de Kuzey Ege’nin lokomotif turizm bölgelerinden biri. Önümüzdeki veriler, yaz aylarının çok güzel geçeceğini anlatıyor bize. Bu anlamda da yaz sezonundan oldukça umutluyuz. Ramazan Bayramı tatili için otel ve ev pansiyonlarındaki rezervasyonlarımız, haftalar öncesinden yapıldı. Yüzde 100 dolulukla geçecek bir bayram tatili bekliyoruz” dedi.

DOLULUKLAR YÜKSELDİ

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Ülke Diler, sezona hazır olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti: ”Bu yıl rezervasyon durumlarımız itibarıyla çok başarılı geçecek bir bayram arifesindeyiz. Sezonun diğer yıllara oranla daha iyi geçeceğini şimdiden tahmin edebiliyoruz.” Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ise, bu yılki turizm sezonundan çok umutlu olduklarına işaret ederek, ”Bu yıl geçen yıllara göre daha hareketli ve dolu olarak geçecek diye bekliyoruz. Ramazan Bayramı için işletmeler ve oteller, rezervasyonlarını almaya ve hazırlıklarını yapmaya başlamış durumda. Çoğu işletmede bayram için doluluk oranı bayağı yükselmiş” diye konuştu.

BODRUM SAHİLLERİ DOLDU

Öte yandan, havaların ısınmasıyla birlikte Bodrum sahilleri de dolmaya başladı. Deniz suyu sıcaklığının 20 derece ölçüldüğü Bodrum’da tatilciler ve turistler Gümbet, Kumbahçe, Paşatarlası ve Bitez plajlarına akın etti. Denizin ve güneşin tadını çıkaran  Hollandalı, İngiliz, Kazak ve Türkmen turistler su sporlarına da yoğun ilgi gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X