Turizmciler yeni rotalarını belirledi

Rusya ile yaşanan krize hazırlıksız yakalandıklarını belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, her yere ayak basacaklarını ve açığı yeni pazarlarla kapatacaklarını ifade etti.

Turizmciler yeni rotalarını belirledi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TURSAB) Başaran Ulusoy, gelecek yılların programlarını yaparken, “Ruslar gelecekmiş gibi” hareket ettiklerini ve bu yüzden de diğer pazarlara yönelmediklerini belirterek, “Demek ki tedbirli olarak ‘B’ planlarımızı her zaman hazır tutmamız lazım. 2016 yılında biraz sıkıntı çekeriz ama toparlayacağız” dedi. 

Ulusoy, TURSAB’ın 22. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkan seçilmesini, “Yeniden seçilmedik, görevimize devam ediyoruz” şeklinde değerlendirdi. 

Görevinin sonunda 20. yılını tamamlayacağını dile getiren Ulusoy, yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi. 

Ulusoy, yarım kalan işlerini sürdürerek, günün şartlarına ayak uydurmaya çalıştıklarını, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, acentelerin hava yolu şirketleriyle mücadelesine katkı sağlamak istediklerini aktardı. 

Türk turizminde, özellikle bu dönemde seyahat özgürlüğünü ortadan kaldıran teröre karşı mücadeleleri olduğunu ifade eden Ulusoy, “Bize bugün anlayış gösterenler, zamanında anlayış göstermiş ve bizi dinlemiş olsalardı, tecrübelerimizden istifa etmiş olurlardı” diye konuştu. 

“Hükümetin desteğine ihtiyacımız var” 

Ulusoy, yeni rotalarının kuzey, güney, doğu ve batı bütün bölgeler olduğunu belirterek, dünyanın dört bir tarafına gideceklerini vurguladı. 

“Her yere ayak basacağız ve açığımızı yeni pazarlarla kapatacağız” diyen Ulusoy, Uzak Doğu’ya yöneleceklerini, Ortadoğu ve Afrika’da her kesime hitap eden bir turizm anlayışını ortaya koyacaklarını ifade etti. 

Rusya ile yaşanan gelişmelerin birden bire ortaya çıktığını, sektörün gelecek yıllara ilişkin programlarını ise önceden yaptığını anımsatan Ulusoy, şunları kaydetti: 

“Biz gelecek yılların programlarını yaptığımız zaman ‘Ruslar gelecekmiş gibi’ hareket edip, diğer pazarlara yönelmemiştik. Demek ki tedbirli ‘B’ planlarımızı her zaman hazır tutmamız lazım. Bu planlar bir yıl içinde hayata geçer. 2016 yılında biraz sıkıntı çekeriz ama toparlayacağız. Türkiye’nin geleceği turizm. Biz krizlerle uğraşa uğraşa kriz doktoru olduk. Bu krizden de çıkarız ama hazırlıksız yakalandık. O bakımdan hükümetin desteğine ihtiyacımız var. Sayın Başbakan da bu konuda ‘Sizi yarı yolda bırakmayacağım’ ifadesini kullanmıştır.”  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X