Turizmcilerden THY’ye çağrı

Rusya’dan yapılacak charter uçuşları bürokratik işlemler nedeniyle ertelendi.

Turizmcilerden THY’ye çağrı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, sürecin hızlı işlememesinden yakındı. Bu noktada Türk Hava Yolları’na önemli bir görev düştüğünü kaydeden Ayık, “THY Moskova’dan üç ek sefer koydu ama aynı şekilde Kazan, St Petersburg, Ufa, Yekaterinburg gibi birçok şehirden slotlar var ve tarifeli seferler artırabilirse, bu amaçla uçak koyarak kullanılırsa gelişler hızlanır. Çünkü böyle giderse charter izinleri uzayabilir” diye konuştu.

YOĞUN İLGİ

Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise charter uçak saatleri netleşmediği için satışların önrezervasyon şekilde yapıldığını söyledi. Hacısüleyman, Rus vatandaşlarının Türkiye’de ve Antalya’da tatil için yoğun bir ilgi gösterdiklerini vurgulayarak, “Önümüzdeki hafta izinlerin çıkması bekliyoruz. Bütün tur operatörleri başvurularını yaptılar, izinler bekleniyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X