Turizmcilerin gözü bayram tatilinde

Güvenlik endişesi ve Rusya krizinin etkisiyle büyük darbe alan turizmde sektör temsilcileri umutlarını bayram tatiline bağladı. Yaz sezonu açılmasına rağmen Fethiye-Ölüdeniz’de plajlar boş kaldı.

Turizmcilerin gözü bayram tatilinde

İngiliz, Alman ve Çin ağırlıklı olmak üzere Avrupa ve Uzakdoğulu turistlerin tatil için tercih ettiği Fethiye, güvenlik endişesi nedeniyle Türkiye’ye gelen turist sayısındaki düşüşten doğrudan etkilendi.

Bazı otellerin haziran ayı ortasına gelinmesine rağmen açılamadığı ilçede, ATV, at, deve ve cip safari gibi turistik faaliyetler durma noktasına geldi. İlçe turizminin lokomotifi konumundaki yamaç paraşütü uçuşlarında büyük düşüş gözlenirken, en önemli turizm bölgesi konumundaki Ölüdeniz’de plajlar boş kaldı. Geçen yıllarda her gün binlerce yerli ve yabancı tatilcinin denize girdiği Belceğiz ve Kıdrak plajları son yılların en sakin günlerini yaşadı. Yüzlerce şezlongun boş olduğu plajda hafta sonu ve öğle saati olmasına karşın denize girenlerin sayısı 50’yi geçmedi. Turist sayısındaki düşüş ilçe merkezinin yanı sıra Ölüdeniz, Ovacık- Hisarönü, Kayaköy ve Çalış bölgesinde gözle görülür hale geldi. Turistik işletmeler umutlarını 9 günlük Ramazan Bayramı tatiline bağlandı.

SEZONA KÖTÜ BAŞLADI

Turist sayısındaki düşüş dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’dan yapılan uçuşları da doğrudan etkiledi. 2015 yılını rekor olarak kayda geçen 121 bin 585 uçuşla kapatan yamaç paraşütü pilotları, sezona çok kötü başladıklarını söyledi. 1965 rakımlı Babadağ’ın zirvesindeki pistlerden günde 5 uçuş hakkı bulunan paraşüt pilotları, bazı pilotların 1, bazılarının ise hiç uçuş yapamadığını kaydetti. Yamaç paraşütü firması işletmecisi Murat Tüzer de, yamaç paraşütü uçuşlarında yüzde 50’den fazla kayıp olduğunu belirtti. Günlük pilot başına 1 uçuş geldiğini vurgulayan Tüzer, geçen yılın aynı döneminde pilotların günlük uçuş sayısının ortalama 3 olarak gerçekleştiğini vurguladı.

TÜRKİYE ÖN PLANA ÇIKABİLİR

Fethiye şehir merkezinde otel işleten Fethiye Otelciler Birliği eski yöneticisi Ramazan Gümüşhan ise, turist sayındaki düşüşün şehir merkezinde de gözle görülür hale geldiğinin altını çizdi. 3 yıldır Fethiye’de sektörü canlandıran Uzakdoğulu tatilcilerin de güvenlik endişesi nedeniyle bu yıl gelmediğini kaydeden Gümüşhan, sezon sonu kapanan, batan, idarecileri kaçan turizm işletmeleri olabileceği yönünde Fethiye esnafını uyardı. Gümüşhan, ‘Temmuz- ağustos ayı bizim için belirleyici olacak. İngiltere’de 20 Haziran gibi okullar kapanıyor. Bu İngilizlerin tatile yönelimini artıracaktır. Diğer pazarlardaki yoğunluk ve fiyat artışı Türkiye’yi ön plana çıkarabilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X