Turizmcinin yüzünü Araplar güldürdü

Yaz dönemini değerlendiren Bursalı turizmciler, Arap turist sayısındaki artışla birlikte yaz aylarında yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştıklarını söylediler.

Turizmcinin yüzünü Araplar güldürdü
Bursa SKAL Kulübü Derneği’nin eylül ayı olağan toplantısında geride bırakılan yaz sezonu değerlendirildi.
 
Toplantının açılışında konuşan Bursa SKAL Kulübü Derneği Başkanı Vehbi Varlık, Türkiye’deki turizm yatırımlarının artışının olumlu seyrinde devam ettiğini belirterek, 2014 yılının ilk yarısında Türkiye’de büyük ve orta ölçekli yaklaşık 55 tesisin ve 130 bin odanın devreye girdiğine dikkati çekti.
 
Varlık, 2015 yılı için ise 110 yeni tesisin açılmasının beklendiğini İfade etti. Bursa’daki turizm işletmeleri açısından geride bırakılan yaz sezonuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Vehbi Varlık, geçmiş yıllarda yüzde 40-50 doluluk oranıyla geçen Temmuz-Ağustos döneminin bu yaz yüzde 100 gibi doluluk oranıyla geçmiş olmasının turizmciler tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi.
 
BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE
 
Beceren Otel sahibi Haluk Beceren de, geride bırakılan sezonun beklentilerin üzerinde, olumlu geçtiğini söyledi.
 
Tatil için Bursa’yı tercih eden Arap turist sayısındaki artış hakkında da değerlendirmelerde bulunan Beceren, Arap turizminde 1999 öncesi yıllardaki gibi rakamlara ulaşılmanın hedeflendiğini ve bu yılki performansın devamlı olması halinde geçmiş yıllardaki rakamların yakalanabileceğini ifade etti.
 
Almira Otel Genel Müdürü Ersin Yazıcı ise, Almira Otel olarak bu yaz dönemini yüzde 95-96 seviyelerindeki doluluk oranlarıyla geride bıraktıklarını söylerken, Almira Hotel’in 27 yıllık mazisinde bu rakamların bir rekor olduğunu ifade etti. Divan Bursa Otel Müdürü Özkan Özek ise, genel doluluk oranların önemli olduğunu fakat daha önemli olanın karlılık oranları olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X