Turizmde alarm zilleri çalıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili Çetin Osman Budak, yılın ilk 3 ayında turizm sektöründeki döviz kaybının 934 milyon dolar olduğunu belirterek, ‘Bu rakam, yüksek sezon için alarm zilidir’ dedi.

Turizmde alarm zilleri çalıyor

Budak, yaptığı açıklamada, turizm sektöründeki gerilemenin ekonomiyi de sarsacak boyutlara ulaşmaya başladığını belirtti. 

Turizmin cari açığın ilacı konumunda olduğunun altını çizen Budak, şunları kaydetti: ”Doğrudan döviz girdisi sağlayan en önemli sektördür. Ancak kaybı yaşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, geçen yıl ilk üç ayda yabancı turistlerden 3,8 milyar dolar, yurt dışındaki vatandaşlardan 1 milyar 54 milyon dolar olmak üzere, toplam 4,8 milyar dolar gelir elde edilirken, bu yılın eş döneminde yabancı turistlerden 2,8 milyar dolar, vatandaşlardan ise yaklaşık 1,2 milyar dolar olmak üzere toplam 4 milyar 66 milyon dolar gelir sağlanmıştır. Toplam gelir kaybı 802 milyon dolardır. Yabancı turistlerdeki gelir kaybı ise 934 milyon dolara çıkarak, 1 milyar dolar eşiğine gelmiştir. Bu rakamlar cari açığın bu yıl çok daha kırılgan hale geleceğini gösteriyor. Ocak-Mart döneminde yabancı turistlerden sağlanan gelirdeki kayıp, 934 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam, yüksek sezon için alarm zilidir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X