Turizmde erken bayram

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla birlikte tatil bölgelerine yönelik rezervasyonlar patladı. Gözde sahillerde turizmciler, yüzde 100 doluluk beklentisi ile bayrama erken girdi.

Turizmde erken bayram

Her yıl milyonlarca turist çeken Akdeniz ve Ege kıyılarındaki gözde tatil bölgelerinde, ’10 günlük bayram tatili’ heyecanı yaşanıyor.

Kurban Bayramı tatili kararının ardından Antalya ve Muğla’da iç pazar rezervasyonlarında yoğunluk başladı. Yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm merkezleri arasındaki Batı Akdeniz’de otellerde de hazırlıklar tamamlandı. Tatilin uzatılması nedeniyle ek programlar konulan otellerde, doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaşması bekleniyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, tatilin 10 güne çıkarılmasının turizme olumlu yansıdığını söyledi. ”Sektörün ihtiyacı olan bir tatil dönemiydi” diyen Yağcı, 2016’da sıkıntılı bir sezon yaşandığını, 2017’de talebin canlanması gerektiğini ifade etti.

MİLYAR LİRALIK KATKI

Kurban Bayramı’nın, okul tatillerinden sonra Türkiye’de en uzun tatil dönemi olduğuna dikkati çeken Yağcı, ”Ciddi anlamda turizme ivme katacaktır. Tatil döneminde kıyı bölgesinde ve Antalya’da doluluklarımız yüzde 100’e ulaşacak. Bu tatilin, turizmcilerin erken bayram yapmasına ciddi katkısı olacaktır, çünkü yüksek sezondayız” diye konuştu. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı da, ”İç pazarda hareketlilik, blok odaların satışları başladı. Rezervasyon akışı yoğun şekilde sürüyor” ifadelerini kullandı. Geçen yılki Ramazan Bayramı’nda 9 günlük tatilin ülke ekonomisine 800 milyon liralık bir katkısı olduğunu hatırlatan Kırlı, önümüzdeki Kurban Bayramı’nda bu rakamın milyar liraya ulaşacağına kaydetti.

REZERVASYON İÇİN ACELE EDİN

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Marmaris’in otel, şehir, esnaf olarak yerli misafirlere hazır olduğunu belirtti. otellerde doluluk oranlarının yüzde 90’larda olduğunu anlatan Bülbüloğlu, ”Bu bayramda en üst düzeye çıkar” dedi. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala ise hazırlanan programlara ilaveler yapılacağını vurguladı. Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal da, bayramda bölgedeki tüm otellerin dolacağını, bu nedenle rezervasyonların zaman kaybetmeden yapılmasını önerdi. Uysal, ”Bölgedeki oteller şu anda yüzde 90 dolu. Türk müşterilerimiz tatil için ciddi anlamda Fethiye’yi tercih etti. Çok güzel bir yaz dönemi geçiriyoruz. Rezervasyonlarda çok ciddi bir artış var” diye konuştu.

OTELLERDE TELEFONLAR SUSMUYOR

Marmara Denizi’nde bulunan gözde turizm merkezlerinden Avşa ve Marmara adalarındaki turizmciler de, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasını sevinçle karşıladı. Avşa Otel, Motel, Apart ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Metin Akın, yüzlerinin güldüğünü söyledi. Akın, ”Rezervasyonlara baktığımızda adadaki bütün oteller, pansiyonlar neredeyse dolmuş vaziyette. Telefonlar susmuyor” diye konuştu. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ise, ”Şu an Marmara Adası’nda oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluğa ulaştı. Biz hazırız misafirlerimizi bekliyoruz. Tahmini 60 bin kişiyi ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X