Turizmde ibre Alman turiste döndü

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Ramazan Bayramı tatilinde Antalya’da otellerin yüksek doluluk oranına ulaştığını söyledi.

Turizmde ibre Alman turiste döndü

Bayram tatilinde Antalya’daki tesislerde yaklaşık 150 bin yerli turisti ağırladıklarını belirten Hacısüleyman, temmuz-ağustos aylarında okulların tatil olması ve sınavların bitmesiyle oldukça hareketli bir dönem yaşanacağını kaydetti. Hacısüleyman, ‘Eylül, ekim dönemi geçen yıla göre biraz zayıf geçebilir. Çünkü Rusya turizminde bir miktar gerileme yaşıyoruz. Bu gerileme yıl sonuna kadar düşündüğümüzde Antalya’da yüzde 8’lik bir düşüşe neden olacak’ dedi.

TANITIM ATAĞI YAPILMALI

Rusya ve Ukrayna arasındaki olayların Türkiye dışında geliştiğini dile getiren Hacısüleyman, bu yıl eksi 500 bin kadar Rus turist olduğunu ifade etti. Yusuf Hacısüleyman, ”Bu eksinin devam edeceğini ve 2016’da bu durumun düzelmeyeceğini göz önüne alınarak bütün planlarımızı yapıyoruz. Türkiye’ye yakın ve ilgisi olan ülkelerde turizm tanıtım atağını yapmamız gerekiyor’ diye konuştu.

ALMAN TURİSTE YÖNELMELİYİZ

Rus pazarındaki kaybı önlemek için Almanya’ya yönelinmesi gerektiğinin altını çizen Hacısüleyman, Türkiye’ye gelen Alman sayısının 3.5 milyon civarında olduğunu vurguladı. Almanya’nın kendileri açısından çok kolay kazanılabilecek bir ülke olduğunu dile getiren Hacısüleyman, ”İspanya’nın almış olduğu 11-12 milyon Alman sayısına bizim de ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bence ibremizi Almanya tarafına çevirsek bu kayıpları daha kolay kapatabiliriz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X