Turizmde ‘mektup’ umudu

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Rus mevkidaşlarına ‘Rusya günü’ dolayısıyla gönderdiği mesajlar ve Rusya tarafından gelen cevaplara ilişkin, ”Pozitif bir

Turizmde ‘mektup’ umudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın Rus mevkidaşlarına gönderdiği mektupların ardından Kremlin Sözcüsü Dimitri Peksov’un yaptığı açıklama, turizm sektörünü umutlandırdı. POYD Başkanı Ali Kızıldağ, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın mektuplarından sonra karşı taraftan gelecek olumlu bir yaklaşımı merakla beklediklerini söyledi. ”Tahmin ediyorum bu mektuplaşmaların öncesi vardır” diyen Kızıldağ, ”Bunlar dış politikada olması gereken ve olan birtakım faaliyetlerdir. Karşılıklı ılımlı yaklaşımların ardından çok hızlı hareket edilerek ilişkilerin sıcak hale döndürülmesi için birtakım çalışmalar yapılmasını beklemekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

ESKİ GÜN UMUDU

Kızıldağ, Türkiye ve Rusya arasında turizmin yanı sıra ticari ve sosyal alanda ciddi ilişkilerin bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ”Mektupların ardından gelen ılımlı mesaj, turizmcilerden ihracatçılara kadar hepimizin beklediği pozitif bir gelişme. Bunu çok olumlu değerlendiriyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde iyileşme olur da sıcak ve samimi ilişkilerin yaşandığı o eski günlere tekrar döneriz diye umut ediyoruz” diye konuştu. Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerginliğin ardından olumsuz etkilenen turizm faaliyetlerinin de tekrar canlanabileceğini dile getiren Kızıldağ, ”Rusya ile uçuş sıkıntısı olmaz çünkü onların da bizim de tur operatörlerimizin başka yerlere kaydırdığı uçaklar var, bunlar 2-3 hafta içinde toparlanıp tekrar faaliyete alınabilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X