Turizmde Mudanya için yol haritası

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçenin turizm potansiyelinin arttırılması, kent dinamikleri, akademisyenler, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Meclis Turizm Komisyonu, kamu kurum ve kuruluşlar, akademik odalar, meslek örgütleri ve sivil toplum

Turizmde Mudanya için yol haritası

ÖMER BİLİK

Mudanya’nın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkararak turizm pastasından hak ettiğini alacağını ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanyamız turizm ve eğitim kenti olmalı, var olan çok değerli  tarım ürünlerine destek vererek üreticisini kalkındıran, tüketicisini koruyan ve Mudanyamızın refah seviyesini artıran bir belediye olmalı” dedi. 

SAHA ÇALIŞMASI

Hazırlanan master planı ile Mudanya’nın turizm röntgeninin çekilmesinin amaçlandığını belirten Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, planın Mudanya’nın da yol haritası olacağını söyledi. Turizm Master Planı kapsamında Mudanya’da saha çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Eskişehir Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kaşlı da, turistik tesisleri ziyaret ederek otellerin doluluk oranı, turizm potansiyeli gibi verileri kayıt altına aldıklarını kaydetti. Kaşlı,  Mudanya’nın turizm pastasından payına düşeni alması için altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.

Bursa Orhangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Kanıbir ise, master plan ile turizm faaliyetlerinin bir plan dahilinde çeşitlendirilmesi, Mudanya’da turizm gelirlerinin artırılmasını sağlamak, doğal kaynakları riske atmadan temiz yaşam alanlarını tahrip etmeden, zengin doğal ve kültürel mirası görünür kılarak ön plana çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X