Turizmde sadece Antalya’nın kaybı 3 milyar dolar

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, şu anda turizmde Antalya’nın 2,5-3 milyar dolar civarında bir kaybının bulunduğunu bildirdi.

Turizmde sadece Antalya’nın kaybı 3 milyar dolar

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin konuğu olan Çetin, Türkiye’de geçen yıla göre bu yıl turist sayısında azalış yaşandığını belirterek, bu kaybın Antalya’da daha fazla hissedildiğini vurguladı. Ana pazar olan bazı ülkelerdeki ekonomik krizin yanı sıra yurtiçinde de terör olayları nedeniyle sektörün önünü görmekte zorlandığını ifade eden Çetin, ”Bu durum önümüzdeki yıla nasıl yansır bilemiyoruz. Yeni hükümetin bunun için çok ciddi önlemler alması gerekiyor. Antalya için turizm çok önemli, bu konuyu ciddiye almamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

DİYALOG DİLİ GELİŞMELİ

Türkiye’de ciddi bir refah kaybının olduğunu anlatan Çetin, ülkenin orta gelir tuzağından çıkabilmek için ciddi ekonomik reformlar yapması gerektiğini anlattı. Çetin, milletvekili genel seçimlerin ardından çıkan sonuçlara herkesin saygı duyması gerektiğini de ifade ederek, yeni kurulacak hükümetten toplumdaki kutuplaşmayı düzeltmesini ve diyalog dilini geliştirmesini beklediklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X