Turizmde sıkıntı büyük

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bütün planlamaları bu yıl Rusya Federasyonu’ndan hiç turist gelmeyecekmiş gibi yaptıklarını; ancak Avrupa pazarında da ciddi sıkıntı yaşandığını söyledi.

Turizmde sıkıntı büyük

Ayık, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 24 Kasım’da Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya’nın Türkiye’ye yönelik yaptırımları kapsamında, faaliyetleri durdurulan Türk tur operatörlerine getirilen yasağı kaldırdığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. 

Kararın yanlış anlaşıldığını aktaran ve Türkiye’ye yönelik çalışan tur operatörleri için bir yumuşama olmadığını belirten Ayık, “Rusya Federasyonu’nun Türk menşeli tur operatörlerine getirmiş olduğu birtakım faaliyet yasakları vardı. Bu yasakların kaldırılması ile ilgili düzenleme yaptılar ama hala Türkiye’ye dönük seyahat pazarlaması ve seyahat satışları ile ilgili ambargo devam ediyor. Türk menşeli tur operatörleri, Türkiye dışındaki destinasyonlara yönelik faaliyetlerini sürdürebilecek. Ama Türkiye’ye dönük faaliyetlerinde bir yumuşama yok henüz” dedi. 

Rusya’nın yanı sıra, Avrupa pazarında da daralma olduğunu anlatan Ayık, tüm dünyada turizm alanında bir daralma yaşandığını kaydetti.

150 BİN KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR

Bu olumsuz gelişmeden Türkiye’nin daha fazla etkileneceğinin altını çizen Osman Ayık, şöyle devam etti:

“Durum çok belirsiz. Ama görünen o ki bu yıl Rusya Federasyonu’ndan hiç misafir alamayacağız. Avrupa pazarında da ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya ve bütün dünyadaki terör tehditleri, ister istemez insanların seyahat etme isteklerini ve arzularını köreltti. Biz diğer rekabet ettiğimiz ülkelere göre daha fazla zarar göreceğiz. Daralmanın Türkiye’nin turizm gelirleriyle birlikte istihdamı da etkileyebilecek. Özellikle sahil bölgelerinde çalışan 150 bine yakın kişinin istihdam sorunu yaşaması muhtemel.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X