Turizme bayram dopingi

Bayram nedeniyle ülke genelinde 5 milyonun üzerinde bir hareketlilik olduğuna işaret eden turizmciler, gelirlerin yüzde 10 artış gösterdiğine vurgu yaptı.

Turizme bayram dopingi

Ramazan Bayramı dolayısıyla Akdeniz ve Ege’deki tesislerde doluluk oranı yüzde 95’in üzerine çıkarken, gelirde yüzde 10 artış bekleniyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Akdeniz ve Ege kıyılarında son derece hareketli bir dönem yaşandığını söyledi. Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla iç pazarda ciddi talep oluştuğunu belirten Ayık, tesislerin büyük bölümünde doluluk oranının yüzde yüzlere ulaştığını kaydetti. Yıla çok iyi bir başlangıç yaptıklarını ve turist sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Ayık, bayram tatili sonrasında da eğitim öğretim dönemi sona ereceği ve üniversite sınavı yapılacağı için daha fazla yoğunluk yaşanacağını ifade etti.

Bu yıl kıyılardaki yoğunluğun iç bölgelere de yayılmaya başladığına işaret eden Ayık, ‘’Bayram dolayısıyla ülke genelinde 5 milyonun üzerinde bir hareketlilik var. Sadece kıyıya yönelik değil, Türkiye’nin diğer bölgelerine, Kapadokya, Karadeniz, Doğu Anadolu gibi bölgelere doğru da bir hareketlenme söz konusu” dedi. Ayık, sektörün gelişmesi için turizmin Türkiye’nin her bölgesinde canlanması gerektiğinin altını çizdi.

170 ÜLKEDEN TURİST GELİYOR

Gelir noktasında da arzu edilen seviyeye doğru bir gidiş olduğunu dile getiren Ayık, ‘’Bayramın ülke genelinde 10 milyar liralık ekonomik hareketlilik oluşturmasını bekliyoruz. Türkiye 46 milyon yabancı turist ağırladı. Artış devam ediyor. Bu yıl da tarihi bir rekor kıracağız. Muhtemelen yabancı misafir sayımız 50 milyonun üstünde olacak” diye konuştu. Türkiye’ye yaklaşık 170 ülkeden turist geldiğine dikkati çeken Osman Ayık, şöyle devam etti: ‘’En önemli iki pazarı Rusya ile Almanya oluşturuyor. İngiltere’de de yavaş yavaş turist sayısında artış yaşandı. Polonya başta olmak üzere Orta Avrupa canlanıyor. İskandinav ülkelerinde de geri dönüşler başladı. Hindistan, Çin, Kore, Japonya gibi pazarlarda da gelişmeler yaşandı. Pazar çeşitliliğini önemsiyoruz.”

GELİRLER % 10 ARTTI

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da, turist sayısında yaklaşık yüzde 19 artış olduğunu anlattı. Yurt dışından talep artarken iç pazarda da bayram dolayısıyla ciddi bir hareketlilik yaşandığını ifade eden Atmaca, ‘’Ege ve Akdeniz’de ‘yer kalmadı’ denilebilecek kadar doluluk oranına ulaşıldı. Yüzde 95’in üzerinde bir doluluk mevcut. Bu durum turizm sektörünü sevindirdi. 2019’a iyi bir başlangıç yaptık. Yabancı turist sayısında çift haneli bir büyüme söz konusu. Türkiye ve Antalya yıl sonunda hedeflediği turist sayısına ulaşacak. Yoğunluğun eylül, ekim aylarına kadar devam etmesini bekliyoruz. Gelir noktasında da sevindirici gelişmeler yaşandı. Gelirde yüzde 10’luk bir artış var. Gelecek yıllarda bu rakam daha da artarak arzuladığımız noktaya ulaşacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X