Turizme darbe etkisi

Darbe girişimi ardından hükümetin 3 ay süreli OHAL ilan etmesi nedeniyle tüm kamu personelinin izinleri iptal edildi.

Turizme darbe etkisi

Bir çok kamu personeli izinlerin iptaliyle tatilini yarıda kesti ya da rezervasyonlarını iptal ettirdi. Seyahat acentaları ve tur operatörleri, zorunlu gelişen bu durum karşısında mağduriyetlerin giderilmesi için vergi ve harçlar gibi zorunlu kesintiler dışındaki ücretleri, rezervasyon iptali yapan kamu personeline ifade etmeye başladı. 

ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, tatil planını yurt içinde tercih eden kamu çalışanlarının taleplerinin karşılandığını söyledi. Yurt dışı ve cruise tur rezervasyonu yaptıranlar için bu konuda muhatap oldukları dış kaynaklı sebeplerle bazı zorunlu kesintiler olduğunu belirten Özbek, yurt içi tatil rezervasyonlarında kamu çalışanı olduğunu belgeleyen herkese yardımcı olduklarını kaydetti. Özbek, ‘Fakat yurt dışı için müeyyide koyucu biz olamadığımızdan, olabildiğince talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Paket tur sözleşmesindeki belli kesintiler söz konusu’ dedi. 

TOLERANS GÖSTERİLSİN

Yabancı turistlerin Türkiye’de tatil yapmaları için bir engel olmadığını dile getiren Özbek, taleplerde  normal rutine girildiğini ifade etti. 

Özbek, “Yurtdışı basınının tutumu nedeniyle yabancı misafir biraz daha tedirgin. Belli oranda iptaller de söz konusu. İran pazarı uçuşları durdurdu, Rusya durdurdu. Alman pazarında ciddi iptaller gözlemliyoruz. Türk misafir için seyahat avantajlı hale geldi. Biraz daha normalleşme sürecine ihtiyacı var. 

Yurtdışı, yurtiçi, kültür ve Kıbrıs turları tamamına baktığımızda genel satış rezervasyonunun yüzde 4’ü iptal edildi’ diye konuştu. Türkiye Otelciler Birliği de (TÜROB), yıllık izinleri iptal edilen kamu çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi için üyesi otellere yazı gönderdi. Yazıda, tesislerin, kamu çalışanlarının otel rezervasyonlarının iptalleriyle ilgili daha önce yapılan ödemelerin iadeleri konusunda tolerans gösterilmesi istendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X