Turizmin yıldızları Bursa`da buluştu

Sektörün önemli oyuncuları arasında yaklaşık bin 500 görüşme gerçekleştirilirken, Bursa`da bir turizm fuarı düzenlenmesi görüşü ağırlık kazandı.

Turizmin yıldızları Bursa`da buluştu
AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK
 
Turizm sektörünün yıldızları dün Bursa’da biraraya geldi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından organize edilen toplantıda, 200’e yakın seçkin firma temsilcisi bir araya geldi.
 
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde ”Turizm Sektörünün Yıldızları Bursa’da Buluşuyor’ başlığı altında gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa’nın turizmden daha fazla pay alması gerektiğini söyledi. Bursa turizminin çok eski tarihlere dayandığının altını çizen Müftüoğlu, ”Bursa’nın turizm tarihi Osmanlı İmparatorluğu’na kadar dayanmaktadır. Turizm sektöründe her geçen gün büyüyen bir pasta var. Bu pastanın önemli miktarını Bursa’nın almasını istiyoruz. Bursa Valiliği olarak bizim amacımız, turizm meslek yüksekokullarının artmasını sağlamanın yanı sıra sektörün paydaşlarıyla birlikte çalışarak yerli ve yabancı turizme katkı sağlamaktır” dedi.
 
10 BİN KİŞİLİK TESİS
 
Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık da, turizmin her alanında desteklerini sürdürdüklerini vurguladı. Bursa’da yakın zamanda 10 bin kişilik termal turizm alanı kurulacağının altını çizen Karlık, ”Hanlar bölgesi ve Cumalıkızık Köyü’nün Unesco Dünya Miras Listesi’ne girmesi önümüzdeki dönemde Bursa turizmine önemli katkı sağlayacak” diye konuştu.
 
FUARA DÖNÜŞMELİ
 
Plaza Turizm Genel Müdürü Serdal Can, organizasyonun sektör açısından faydalı olduğunu söyledi. ”Bunun fuara dönüşmesi en büyük dileğimiz” diyen Can, ”Çünkü Antalya, İzmir, İstanbul ve Van gibi illerimizde bölgelerinin turizm imkanlarını tanıtan fuarlar olmasına rağmen Bursa’da maalesef sektörel anlamda bir turizm fuarı düzenlenmiyor. Bugün gördük ki Bursa’da ciddi bir potansiyel bulunuyor” ifadelerini kullandı.
 
1.500 GÖRÜŞME YAPILDI
 
”Turizm Sektörünün Yıldızları Bursa’da Buluşuyor” başlığı altında düzenlenen toplantıya, 200’e yakın turizm firması katıldığı ve 40 seansta yaklaşık bin 500 görüşme yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X