Türk askerinin Musul takviyesine ABD’den flaş açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri, Musul’un Başika bölgesinde peşmergeleri eğitmek için kurulan eğitim kampındaki asker sayısını artırdı. 25 tankın gönderildiği kamptaki asker sayısı ise yaklaşık 300 oldu. ABD’den yapılan açıklamada konuşlandırmanın koalisyon aktiv

Türk askerinin Musul takviyesine ABD’den flaş açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri, Musul’un Başika bölgesinde peşmergeleri eğitmek için kurulan eğitim kampındaki asker sayısını artırdı. Kampa 25 kadar da tank gönderildi. Tank personeLiyle birlikte kamptaki asker sayısı yaklaşık 300 oldu.

Edinilen bilgiye göre, Başika kampında yaklaşık iki yıldır peşmergelerin eğitimi için 80 kadar Türk askeri bulunuyordu. Kampın korunması için Türk tankları da görev alıyordu.

İki gün önce rutin değişim kapsamında kamptaki 80 eğitmen askerin yerine yeni komando eğitmenleri gönderildi. Ancak sayı bu kez arttırılarak 150’ye çıkarıldı.

Kamptaki tankların yerine de 25 yeni tank gönderildi. Böylece kamptaki asker sayısı yaklaşık 300 oldu. Yetkililer değişimin ve buna bağlı asker arttırımının IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonun bilgisi dahilinde gerçekleştiğini belirttiler.

Bu arada Kuzey Irak’ın Dohuk ve Musul kentleri arasında yer alan Simele bölgesinde de Türk istihbarat birimlerine ait bir merkez bulunduğu ve bu merkezinde 20 gün önce takviye edildiği belirtildi. 

ABD’DEN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Konuşlandırma koalisyon aktivitesi değil. Ancak Türk askerinin varlığından bilgimiz var” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X