Türk askerlerine saldıracaklardı, bombalı araçta yakalandılar

Gaziantep’in Karkamış İlçesi’ne komşu Suriye’nin Cerablus kentinde, Türk askeri konvoyunu hedef alacağı belirtilen PKK/PYD’li 2 terörist, bomba yüklü otomobilde sağ olarak yakalandı.

Türk askerlerine saldıracaklardı, bombalı araçta yakalandılar

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’yla terör örgütlerinden temizlenen Cerablus’a, Münbiç’ten geldiği belirtilen Muhammed Rahim yönetimindeki bir otomobil, askerler tarafından durduruldu. Yapılan kontrollerde araçta bomba olduğu belirlenince PKK/PYD’li olduğu saptanan sürücü Rahim ile yanında bulunan Hüseyin El Hamad isimli 2 terörist gözaltına alındı. Otomobildeki bilye ve çakış taşlarıyla güçlendirilmiş el yapımı ve uzaktan kumandalı patlayıcılara imha edilmek üzere el konuldu.

Teröristler sorgularında eylem talimatını Münbiç’te PKK/PYD’den aldıklarını itiraf ettikleri belirtildi. Yine teröristlerin ifadelerinde, Cerablus’taki Türk askeri konvoya yönelik bombalı eylem yapacakları ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X