Türk başkonsolosa IŞİD suçlaması

Irak Parlamentosu, 2014 yılının Haziran ayında Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) eline düşen Musul hakkındaki raporu kabul etti.

Türk başkonsolosa IŞİD suçlaması

Rapor, aralarında dönemin başbakanı Nuri Maliki’nin de bulunduğu çok sayıda üst düzey yöneticiyi Musul’un kaybından sorumlu tutuyor ve bu isimlerin yargılanmasını talep ediyor. Irak’ın şu andaki başbakanı Haydar İbadi de, Ramadi’nin IŞİD tarafından işgal edilmesinden sorumlu tutuluyor ve yargılanması isteniyor.

TÜRKİYE BAŞKONSOLOSU

Raporun dikkat çekici ve Türkiye’yi ilgilendiren kısmında, IŞİD’in Musul’daki Türkiye Başkonsolosluğu’nu ele geçirerek diplomatları rehin almasına ilişkin araştırma sonuçları da yer alıyor. 

Rapor, dönemin başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ı, Musul’un düşüşü sırasında IŞİD’le ilişkide olmakla suçluyor. İddiaya göre, Nineva Valisi Usame el-Nuceyfi ve Nineva istihbarat şefi Naci Hamid, Başkonsolos’un bölgedeki rolünü gizledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X