Türk dizilerinin Cannes çıkarması

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen en büyük televizyonculuk fuarı MIP TV’ye katılan Türk dizileri, yurtdışına açılmaya hazırlanıyor.

Türk dizilerinin Cannes çıkarması

Bugüne dek bir çok Türk dizisinin dünyaya açılmasıyla harekete geçen yapımcılar, dünyanın en büyük televizyonculuk fuarı MIP TV’ye çıkarma yaptı. 

Bu yıl ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ve ‘Kırgın Çiçekler’ fuarda yerlerini alırken, ‘Kördüğüm’ dizisi ise ‘Intersection’ adıyla organizasyona katıldı. Dün Cannes’ın yolunu tutan dizi başrol oyuncuları İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin ve Alican Yücesoy yabancı basının ilgi odağı oldu.

75 ÜLKE 400 MİLYON SEYİRCİ

Yapımcılar Türkiye’de elde ettikleri reyting oranlarını yurtdışında da sağlayarak sektörü büyütmek isterken, dizileri ülke dışında yayınlanan sanatçılar da şöhretlerini sınırlar ötesine taşımış oluyor. Türk dizi sektöründe ilk yurtdışına açılım, 1998 yılında ‘Deli Yürek’in Kazakistan’a satılmasıyla gerçekleşmişti. Türk dizilerinin bugün 75 ülkede yaklaşık olarak 400 milyon seyirciye ulaştığı tahmin ediliyor.

‘Kördüğüm’ oyuncuları İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin ve Alican Yücesoy Cannes’a ayak basar basmaz objektiflere poz verdi. Dizinin başrol oyuncusu Belçim Bilgin, açılış gecesi kırmızı halıda ilgi gördü.

Dizi, yabancı basınında da geniş yer buldu. Paraguaylı tescilli güzel Stephania Stegman gala gecesine damga vurdu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X