Türk dostu Japon prens 100 yaşında öldü

Japonya’da savaş döneminin son imparatoru Hirohito’nun en küçük kardeşi olan Prens Takahito Mikasa, dün 100 yaşında hayatını kaybetti.

Türk dostu Japon prens 100 yaşında öldü

Modern zamanların en çok yaşayan kraliyet üyesi olarak tarihe geçen Mikasa’nın  mayıs ayından bu yana başkent Tokyo’daki bir hastanede zatürre tedavisi gördüğü ve kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini  bildirildi.  

Japonya’da 1926 yılında kurulan Japon-Türk Cemiyeti uzun yıllar Prens  Takahito Mikasa’nın himayesinde faaliyet gösteriyor. Takahito’nun 50 yıl önce Türkiye’ye yaptığı bir seyahatin ardından hem arkeolojiye olan ilgisi, hem de Türkiye’ye olan sevgisi nedeniyle Prens, Kırşehir Kaman’da bulunan Kamankale Höyük’deki yapılan kazılara öncülük yaptı. Ayrıca aile   kazıların devamı için Japonya’da bu konuda fikir babalığı yaparak, fon kurup çeşitli tanıtım ve yardım çalışmalarını da himaye etti. Takahito bundan 4 yıl önce görevlerine oğullarına devretmişti. Ancak Japon-Türk Cemiyeti’nin faaliyetlerini yürüten oğlu Prens Tomohito Mikasa da 2012 yılında gırtlak kanserinden yaşamını yitirmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X