Türk ev tekstil ürünleri Şangay’da tanıtılacak

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), ev tekstili ürünlerinde Uzak Doğu’da etkinliğini ve ihracatını artırabilmek için 24-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Intertextile Shanghai’ fuarında Türkiye’yi temsil edecek.

Türk ev tekstil ürünleri Şangay’da tanıtılacak

Uzak Doğu’nun önemli fuarları arasında yer alan ve bölge ülkelerinde de fırsatlar yaratabilecek olan ‘Intertextile Shanghai’ fuarına UTİB organizasyonuyla 21 Türk firması katılacak. 

National Exhibition and Convention Center’de düzenlenecek fuarda Türk firmaları nevresim takımından havlu ve bornoza, perdeden döşemelik kumaşa ve halıya kadar ürünlerini sergileyecek. Fuar alanında kurulacak ‘UTİB Trend Alanı’nda ise Türk ürünleri tanıtımı görsel şovlarla gerçekleştirilecek. UTİB Başkanı İbrahim Burkay, fuarın iş bağlantıları açısından çok önemli olduğunu söyledi. 

Türkiye ev tekstili sektörünün 2015 yılında 2,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini ve dünya pazarından yüzde 5 pay almayı başardığını belirten Burkay, “Sektörümüzün global pazarda son derece güçlü bir imajı var. En son teknolojilere sahip makine parkıyla esnek üretim kabiliyetine, çok çeşitli özel ürünler tasarlamaya, trend yaratma ve üretme yeteneğimiz var. Çin pazarında ve dolaylı olarak bölgede büyük potansiyel var. Burada payımızı artırmak için çalışıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X