Türk Filmleri Festivali Prizrende devam ediyor

Balkanların en önemli belgesel ve kısa film festivallerinden Prizren Türk Filmleri Festivali 8 Eylül Cuma akşamından 15 Eylül’e kadar sürecek

Türk Filmleri Festivali Prizrende devam ediyor

T.C Prizren Başkonsolosluğu tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek Prizren Türk Filmleri Festivali, 8 Eylül Cuma akşamı, Balkanların en eski açık hava sinemalarından Lumbardhi Sineması’ndaki Gala Gecesi ile perdelerini açacak. 15 Eylül’e kadar sürecek festival çerçevesinde 11 film gösterilecek.

 

Festival kapsamında Kosova’ya gelecek olan ünlü aktör Ediz Hun’a ‘Yaşam Boyu Onur Ödül’ü verilecek.

 

Gala gecesinde, Türk sinemasında gişe rekorları kıran filmlerin yönetmeni/senarist Çağan Irmak ile usta oyuncu Yiğit Özşener de Kosovalı sinema severleri selamlayacaklar.

 

Festival programında Dedemin İnsanları ve Unutursam Fısılda filmleri gösterilecek olan Çağan Irmak, 9 Eylül Cumartesi günü saat 14.30’da Dokukino Sineması’nda “Çağan Irmak Sineması” konulu bir söyleşiye de katılacak.

 

Balkanların en önemli belgesel ve kısa film festivallerinden “Dokufest”e evsahipliği yapan “Dokukino” sinemasında gösterilecek festival filmleri; Annemin Yarası, Eşkiya, Ekşi Elmalar, Tatlım Tatlım, Kelebeğin Rüyası, Olanlar Oldu, İftarlık Gazoz, Kalandar Soğuğu, Dedemin İnsanları, Unutursam Fısılda ve Tanrı Misafiri olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X