Türk fındığı Milano’da tanıtılıyor

Fındık Tanıtım Grubu (FTG) Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, Türk fındığının diğer fuarlarda olduğu gibi EXPO Milano fuarında da yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Türk fındığı Milano’da tanıtılıyor

Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dünya üretim ve ihracatının büyük bölümünü elinde bulundurduğu tarım ürünü fındığın İtalya’nın Milano kentindeki EXPO Milano fuarında tanıtıldığını belirtti. 

Fuarda Türk fındığının, bilinirliğini ve pazar payını artırmak için yürütülen reklam ve tanıtım faaliyetleri çerçevesinde 15-30 Haziran tarihinde en iyi şekilde tanıtılacağını anlatan Sevinç, “Bu fuar ticari gaye gütmeden ülkelerin ve ürünlerinin tanıtımına yönelik bir fuardır” dedi. 

Fuarda Türkiye olarak 15 Haziran tarihinde stantlarını kurduklarını ifade eden Sevinç, fuarda ayrıca fındık bölgelerinin kültürlerinin tanıtılacağını kaydetti. 

Fuara, Ekonomi Bakanlığının iştirakiyle katıldıklarına işaret eden Sevinç, “Bu fuarın ülkemiz adına çok yararlı olacağına inanıyorum. Bu tür fuarların ihracatımıza fayda sağlayacağını bekliyoruz” diye konuştu.

Fuara ziyaretçi ilgisinin yoğun olduğunu vurgulayan Sevinç, “Türk fındığı diğer fuarlarda olduğu gibi EXPO Milano fuarında da yoğun ilgi görüyor. Fındık Tanıtım Grubu olarak fındığın tanıtımına yönelik çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan birisi de bu fuar” ifadesini kullandı. 

Sevinç, fuarda ziyaretçilere tanıtım mahiyetinde 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık paketleri ikram edildiğini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X