Türk gemisinde 12 ton esrar

İtalya polisi Sicilya boğazında 12 ton uyuşturucu yüklü Türk yük gemisine el koydu. Operasyonda 10 Türk denizci tutuklandı.

Türk gemisinde 12 ton esrar

İtalyan güvenlik güçlerinin Sicilya Kanalı’nda düzenlediği operasyonda Meryem adlı bir Türk yük gemisinde 12 ton haşhaş ele geçirildi. 

Polis va sahil koruma timleri Sicilya’nın Trapani kenti yakınlarında uluslararası sularda seyreden gemiyi bir süre devriye botları ve  ucakla takip etti. Ardından da Meryem atlı gemiye çıkıldı. Aramada her biri 30 kilogram uyuşturucu olan  400 paket bulundu ve 10 kişilik mürettebat göz altına alındı. Gemi de Palermo limanına çekildi.  

40 MİLYON EURO

Geminin Fas’tan yola çıktığı açıklandı. Ele geçirilen haşhaşın piyasa değerinin 40 milyon Euro olduğu belirtildi. Operasyonun Türk, Fransız, Mısır, İspanyol, Fas ve Europol tarafından ortak gerçekleştirildiği duyuruldu. Gözaltına alınan Türk gemicilerin kimlikleri konusunda ise açıklama yapılmadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X