Türk gemisinde rehine krizi

Mehmet Ünlü adlı Türk gemisinin 2 personeli 4 meslektaşını bıçakladıktan sonra 5 kişiyi rehin aldı. Ukrayna Güvenlik Servisinin (SBU), Türk gemisine düzenlediği operasyonla son verdiği bildirildi.

Türk gemisinde rehine krizi

SBU’dan yapılan yazılı açıklamada, önceki gece yarısı Odessa bölgesi ‘Yujnıy’ ticari limanı yakınlarında, Nikolayev’den Ürdün’e yük taşıyan Mehmet Ünlü adlı Türk bandıralı gemiden gelen yardım çağrısı üzerine gemiye Odessa’da bulunan anti-terör timinin de katılımıyla operasyon başlatıldığı belirtildi.


Büyük bölümü Türk vatandaşlarından oluşan gemi personelinden 2 kişinin 4 personeli bıçakla yaraladığı kaydedilen açıklamada, bu kişilerin geminin ışıklarını kesip 5 kişiyi de rehin aldığı ifade edildi. Açıklamada, Alfa timinin gemide gerçekleştirdiği başarılı operasyon neticesinde rehine krizini başlatan iki personelin yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldığı, rehinelerin serbest bırakıldığı, yaralananlara da acil sağlık müdahalesinin yapıldığı aktarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X