Türk gemisine korsanlar saldırdı

Transpasifik Denizcilik’in sahibi olduğu Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankerine Libya’nın Zuwarah Limanı açıklarında silahlı kişilerce baskın düzenlendi.

Türk gemisine korsanlar saldırdı

Korsanlar 81 metre boyunda, 14 metre genişliğinde ve 2 bin 818 DWT taşıma kapasitesine sahip petrol tankerinin 11 kişilik mürettebatını kaçırdı, ancak daha sonra gemiyi ve mürettebattan 7 kişiyi bırakıp 4 kişiyi rehin alarak kaçtılar. Olay, gemi kaptanı tarafından rapor edilirken, silahlı deniz korsanları 4 kişiyi alarak gemiden ayrıldıkları ve daha sonra kendilerinden haber alınamadığı bildirildi. Korsanlar tarafından kaçırılan 4 kişinin uyrukları ve kimlikleri hakkında ise bilgi bulunmuyor. Gemiyi kiralayan Libyalı işadamının 433 bin dolarlık borcun 280 bin dolarını ödediği ancak mürettebatı rehin alan kişilerin borcun tamamının ödenmediği taktirde mürettebatı serbest bırakmayacaklarını söylediği de gelen bilgiler arasında.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X